Пътуващият кинофестивал ФИЛМИРАЙ! ще гостува в Казанлък

26 Октомври 2018, 11:00 |

Пилотното издание на пътуващия кинофестивал ФИЛМИРАЙ! събира в Казанлък деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма, обединени от чувството за хумор, ще забавляват зрителите безплатно на 2, 3 и 4 ноември, петък, събота и неделя в зала „Лекс“ в сградата на Община Казанлък.

Специален гост в събота, на 2 ноември ще бъде режисьорът Ники Илиев за прожекцията на най-новия му филм „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден („Местопрестъплението“).

Програмата включва и едно българско заглавие за деца - „Смарт Коледа“. Лентата ще срещне най-малките с Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Поли Генова, Стефания Колева, Пенко Господинов и други любими актьори. В главната роля е Константин Гергинов – Тими, познат от сериала „Скъпи наследници“.

ФИЛМИРАЙ! представя пред публиката от различни градове в страната нови заглавия, които не могат да бъдат видяни в ежедневната програма на киносалоните. Инициативата е на Фондация „Арт Офис“ и „Консепт студио“ и се стреми да представя филми, насочени към широка аудитория, без компромис с художественото качество. Акценти са европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и творби за младежка аудитория. По този начин пътуващият фестивал се стреми да запълни една празнина в кинопрограмирането у нас и да задоволи вкуса на търсещия зрител.  

Прожекциите в града се организират с подкрепата на Община Казанлък и Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Скобелево, със съдействието на Посолството на Република Аржентина у нас и Полския институт в София. 

Заповядайте на Филмирай! с вход свободен в зала Лекс, Община Казанлък!

 

ПРОГРАМА НА ФИЛМИРАЙ!

с вход свободен в зала Лекс, Община Казанлък

 

Петък, 2 ноември 2018 г.

18,00 ч. – „НОКАУТ ИЛИ  ВСИЧКО, КОЕТО ТЯ НАПИСА“, България, реж. Ники Илиев 

 

Събота, 3 ноември 2018 г.

15,00 ч.  – „ДЖАГИ“, Аржентина, пълнометражен анимационен филм

18,00 ч. – „ЕКСТЕРМИНАТОР. ГОТОВИ НА ВСИЧКО“, Полша, комедия

 

Неделя, 4 ноември 2018 г.

15,00 ч. – „СМАРТ КОЛЕДА“, България, детски игрален филм, предпремиерна прожекция 

18,00 ч. КОЛЕДНА НОЩ В БАРСЕЛОНА, Испания, романтична комедия

 

Пресцентър на община Казанлък