Пенсионерският клуб на Овощник отвори врати

02 Май 2018, 14:33 |

В присъствието на кмета на община Казанлък Галина Стоянова с тържествен водосвет Пенсионерски клуб – село Овощник днес отвори врати за първи път в ново помещение.  

Кметът на селото Иван Колев припомни дългият път и многото преодолени трудности, за да стане факт новото място за срещи на пенсионерите, а и на всички жители на Овощник. Той благодари за помощта на Община Казанлък и многото доброволци и дарители, оказали подкрепа за ремонта и оборудването на мястото.

Галина Стоянова пожела събитията в новата зала да са все по хубав повод и посетителите с удоволствие да се забавляват там. Кметът на Казанлък разказа как в края 2015г. Община Казанлък закупува имота за 22 400лв. с решение на Общински съвет – Казанлък, за да даде възможност на единственото село в общината без пенсионерски клуб, което е едно от най-големите села, с 1 700 жители да се сдобие с такъв. На новодомците Галина Стоянова подари на новия клуб ваучер за закупуването на телевизор, какъвто липсва на фона на модерното оборудване в кухнята и залата.

С подкрепата на Общината, средства от бюджета на кметството, дарения и доброволен труд започват ремонтните дейности и днес жителите на Овощник се поздравиха с новата си придобивка.

Артистични поздравления по празничния повод отправиха танцьори от Танцов състав към Народно читалище „Просвета – 1908“ – село Овощник и впечатляващите комедийни самодейци на читалището с повече от 60-годишна творческа дейност зад гърба си.

Честит нов пенсионерски клуб на жителите на Овощник!

Пресцентър на община Казанлък