Пожарникари от Казанлък посрещнаха колеги от Германия

31 Май 2017, 12:51 |

Кметът Галина Стоянова поздрави делегацията от германската провинция Хесен, която гостува в Казанлък за обмяна на опит с Доброволното формирование към Общината.

Посещението в Долината на розите е с цел споделяне на добри практики относно пожарната безопасност, защитата на населението и обучението в тази област.

„Имаме щастието да живеем в много красива долина, с много култура и история от траките, но най-ценното тук са хората.“, сподели пред гостите от Германия. Галина Стоянова бе категорична, че всички местни успехи са дело на качествените хора тук и похвали високото ниво на казанлъшките пожарникари. По време на разговорите бе изразен силен взаимен интерес за визита на доброволци от местния отряд при техни колеги от провинция Хесен.

Пред сградата на РС ПБЗН в града почетният консул на Република България в Федерална Република Германия Инго Ланкау, Харалд Ушек, ръководител на отдел „Пожарна безопасност, защита от катастрофи и мобилизационна готовност“ при МВРС и Ервин Бауман, директор на пожарното училище в град Касел бяха посрещнати от комисар Стоян Колев,директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора, Анчо Шишков – началник на РС ПБЗН и защита на населението и представители на професионалния и доброволния състав пожарникари от Казанлък.

Гостите от Германия имаха възможност да се запознаят с казанлъшки доброволци, да разговарят с пожарникарите, да разгледат тяхната екипировка и наличната техническа база и да наблюдават демонстрации на пожароприложния спорт.

Българското партньорство с Хесен е интензивно като експертизи, обучение и повишаване на квалификацията на служителите и обучители и е по линия на подписаната през 2009г. съвместна декларация за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на вътрешните работи и спорта на германската провинция.

 

Пресцентър на община Казанлък