Поради слабото участие кампанията по почистване на Казанлък ще продължи до 29-и април

20 Април 2019, 18:31 |

Казанлъчани освободиха домовете си от близо 3 тона стара битова техника и около 15 тона битови отпадъци, но поради слабото участие кампанията по почистване на града ще продължи и през идната седмица.

Под мотото „Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти!“ днес в Казанлък се проведе традиционната кампания на Общинатаза пролетно почистване на града, отново посветено на Деня на Земята.

Община Казанлък благодари на малкото активни граждани, които се възползваха от улеснението за извозване на отпадъци и разчистиха домовете си. На 12 места в  различни части на града бяха обособени пунктове за изхвърлянето на едрогабаритни, текстилни отпадъци, както и електротехника, излязла от употреба. На всички пунктове бяха на разположение за съдействие на гражданите представители от звено “Екоконтрол“ и ОП „КД и ПИС“. Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ продължава да извозва събраните през деня отпадъци.

Останалите жители на Казанлък приканваме да почистят мястото, където живеят в навечерието на Великден!

Благодарим и на партньорите на Община Казанлък и Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в събирането на отпадъците: фирмите „Елтехресурс“ АД – София и „Монамур 6“ ООД, с. Копринка, с които работим целогодишно. Допълнителна помощ оказва и фирмата, която управлява Претоварната станцияКонсорциум „РСУО – Стара Загора“.

Изкупуване на електрическите и електронни уреди, излезли от употреба битова електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и др. извършва „Елтехресусрс“ АД, които с обаждане на телефон 080014100 изпращат мобилна група на адрес.

Едрогабаритните твърди битови отпадъци (стари мебели) и излезли от употреба битови електроуреди (печки, хладилници, перални и др.) приема фирма „Монамур 6“ООД, село Копринка.

Жителите на Казанлък могат целогодишно сами да разчистват своите едрогабаритни отпадъци като ги извозват до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи и в събота до обед.

На тел. 0431 63 880 казанлъчани могат да поръчват на Общинското предприятие по чистота контейнер за едри строителни отпадъци и старо домакинско обзавеждане, като заявки се приемат от понеделник до петък, от 08,00ч. до 17,00ч.

 

Пресцентър на община Казанлък