Поздрав на кмета на община Казанлък Галина Стоянова за 24 май

24 Май 2019, 08:07 |

Уважаеми дейци на българската книжовност, просвета и култура,

скъпи ученици и абитуриенти,

С гордост се обръщам към Вас в Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост! Всички трябва да сме горди с успехите на Казанлък в сферата на културата и образованието и днес да се поздравим с празника – апогей на духа, човещината, българщината!

Поздравявам колегите си на попрището на даскалъка, че въпреки трудностите, остават неотклонно близо до своите възпитаници, неуморно проправят пътя към Знанието! След много усилия през последните години вече се радваме на обновена образователна инфраструктура, която създава модерна среда за обучение.

Поздравявам учениците на Казанлък, които ни дават безброй поводи за усмивки с многобройни завоювани победи у нас и по света!

Днес празнуват просветителите в културните ни институти, научни школи и школи по изкуствата. С голяма радост честитя празника на нашите студенти и преподаватели на най-високо ниво, защото Казанлък вече е академичен град, със свой Технически колеж, част от семейството на най-престижния у нас, Технически университет – София.

Да носим с гордост славата на нация, дарена от Светите братя Кирил и Методий с магичния космически код на „Аз буки веди глаголи добро есть жичье… – Аз зная буквите и животът със знанието е добър…“!

Обединени да продължаваме да развиваме нашия Казанлък към общото ни щастие в Благословената долина!

 

Честит 24 май!

 

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на община Казанлък