Поздрав от Кмета на Казанлък за празника на полицаите

08 Ноември 2017, 09:47 |

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЛИЦИЯТА,

 

         Приемете най-сърдечните поздравления лично от мен, като Кмет на Община Казанлък и тези на моите съграждани по случай Вашия професионален празник навръх Архангеловден!

         Позволете ми към благодарностите за успешната съвместна работа, за доброто партньорство по време на мащабните културни събития в Казанлък да припомня думите от църковното становище, с което Българската Православна църква определя в далечната 1924г. светеца за патрон на полицията: „Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта, се намират под началството на великия Архистратиг Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”.

Бъдете все така бдителни и отговорни, здрави, мъдри и целеустремени към постигането на високи професионални успехи за спокойствието и щастието на казанлъчани, на българската нация!

 

         Честит празник!

 

         Галина Стоянова

         Кмет на Община Казанлък