Празници във всички казанлъшки училища за първия учебен ден

16 Септември 2019, 21:23 |

През учебната 2019/2020 година предстои ремонт на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт

Кметът на община Казанлък уважи поканата за първия учебен ден  в Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт. Пред преподаватели, деца и родители Галина Стоянова обяви, че през учебната 2019/ 2020 година предстои сградата на гимназията да бъде реновирана. „Една дългоочаквана новина, която ще се сбъдне най-вероятно през тази учебна година, разбира се, в сезон, в който няма да пречи на учебните занятия, но ще струва доста организация. Бъдете спокойни, че заедно ще направим най-добрата организация!“, увери Кметът на Казанлък и пожела на всички успешна учебна година. Към най – големите ученици на училището Стоянова се обърна с призив да бъдат пример за тези, които за първи път прекрачват прага на това училище:  „Това е красотата на първия учебен ден, в който срещате  приятелите и съучениците си. Вие трябва да дадете пример на тези, които за първи път ще прекрачат училищния праг. Вие идвате на училище в едно от най – хубавите места на Казанлък, в подножието на прак „Тюлбето”, пазете местата, където излизате в междучасие, там където си почивате и където споделяте приятелствата си, защото на тези места за първи път ще започнат да споделят срещите си вашите по- малки съученици. Защото обичта и милостта към града, си личат от личния пример, който ще дадете на по – малките. Пожелавам Ви да сте здрави и ученолюбиви! На учителите Стоянова пожела да бъдат здрави: „Да имате търпение и сила да предадете знанията, но и личния си опит във възпитанието на децата, защото те утре ще ни наследят и трябва да имат добър пример, който да предадат.“. Тя увери присъстващите, че Община Казанлък ще бъде до тях в процеса на реконструкцията на училището.

Директорът на гимназията д-р инж.Дечко Пейчинов приветства осмокласниците, които пристъпват пред този училищен праг за първи път и пожела на всички вълнуваща година по пътя към нови знания. Той поздрави учениците и ги посъветва да не се плашат от предизвикателствата: „Ако правиш само това, което можеш, никога няма да станеш повече от това, което си!“.

Новата учебна година бе открита с празнични утра във всичките 26 училища на територията на община Казанлък. Във всяко учебно заведение присъстваше представител на Община Казанлък, който отправи поздрави и пожелания за успешна 2019-2020 учебна година.

 

Пресцентър на община Казанлък