Представители на Комитета по обща политика за сигурност към ЕС посетиха Казанлък

07 Юни 2018, 12:25 |

Представители на Комитета по обща политика за сигурност към ЕС посетиха Казанлък. Най-напред те посетиха Тракийската гробница, която е под закрилата на ЮНЕСКО. Делегацията остана възхитена от стенописите и историята на гробницата и определи това културно-историческо наследство като истинско богатство. 

След това групата от ЕС се отправи към музея на розата. Там представителите разгледаха двете експозиции, свързани с розопроизводството и търговията с розово масло. Изгледаха и филм за избора на Царица Роза през годините. Тази година Казанлък избра своята 50-та царица - абитуриентката Михаела Хаджиева. 

Пред представителите на Комитета по обща политика за сигурност към ЕС казанлъшкият лютиер и почетен гражданин Едрьо Едрев представи изложбата от струнни музикални инструменти, участвали преди дни в Международния конкурс за съвременно лютиерство. Делегацията се впечатли от цигулките, виолите и виолончелата. Групата от ЕС бе поздравена с музикално изпълнение на талантливите казанлъшки виртуози Румелия Христова- виолончело, и Стефан Христов - китара. Музикалната програма включваше инструментал на българската песен “Йовано, Йованке” и “Може би следващия път” от Ричи Блекмор. 

Пресцентър на община Казанлък