Работна среща за честване на 130г. 23-ти пехотен Шипченски полк догодина

12 Декември 2018, 11:48 |

Днес в Зала №6 на Община Казанлък се проведе работна среща за планиране, организиране, подготовка и провеждане на 130-та годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк през 2019г.

Годишнината ще бъде отбелязана под патронажа на Кмета Галина Стоянова, почетен член на СОСЗР и Инициативен комитет, с участието на 61 Стрямска механизирана бригада, Общински Съвет – Казанлък, местните организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на подофицерите, Съюза на ветераните от войните, Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“, представители на клубовете „Приятели на армията“ от казанлъшките училища.

Инициативният комитет разгледа редица мероприятия като тържествено събрание, научна конференция, беседи с ученици, фотоизложби, представяне на книги и др. С голямо значение за честванията ще бъде откриване на ремонтиран Войнишки паметник в парк "Розариум"-гр.Казанлък.", възстановен в автенчиния си вид за паметта на бъдещите поколения.

Освен програмата за честванията на паметния юбилей на бойната слава на бойното формирование, участниците в срещата обсъдиха и предложения за „Почетни членове“ за съществен принос в изучаването, съхраняването, опазването, развитието и популяризирането на военната история и бойна слава на 23-ти пехотен Шипченски полк в община Казанлък, България и по света.