РЕДИЦА ПРОЕКТИ ЗА ГРАД ШИПКА СА ЗАЛОЖЕНИ В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА КМЕТА НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

13 Февруари 2024, 18:05 |
На двучасова среща в град Шипка кметът на Казанлък представи Програмата за управление на Община Казанлък за мандат 2023-2027 г. и обсъди с присъстващите основните теми, касаещи благоустройството на град Шипка.
Една от тях е предстоящата подмяна на водопроводната мрежа в града. Стана ясно и, че е изготвен  проект за безопасност за движението - като проблемни се отбелязват кръстовището на държавния път |~ 5 с пътя за с. Шейново, както и за кръстовището Крън-Хаджидимитрово. 
Предстои втори етап на възстановяване на емблематичната сграда на читалище "Светлина", която е паметник на културата.
Ще бъде направен тротоар по ул.,,Стефан Орешков” и нов кът за отдих до младежкия клуб. 
Събитие , вълнуващо цялата Община и пряко град Шипка, е предстоящото откриване на комплекса  ,,Светът на траките”. 
Поставен бе въпросът за междуселищния транспорт. Галина Стоянова обясни ,че той предстои да се извършва с електробуси, което ще гарантира комфорт и стриктно спазване на разписанията.
Избрани бяха трима души, които ще бъдат представители в Консултативния съвет към кмета на Община Казанлък: Милена Желева, Деница Добрева и Емилия Данчева.
Галина Стоянова чрез управлението си през годините, чрез инвестирането на време в диалог и сътрудничество с кметовенете на останалите населени места в Общината, показва , че те не са периферия, а равностойна съставна част от Община Казанлък.