Шареният свят на СБХ в Казанлък изпълни залата на ул.“Искра“№4

13 Декември 2018, 19:47 |

Годишната изложба на творци от Съюза на българските художници отвори врати тази вечер в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4. Арт срещата се превръща в традиция за Града на розите и се радва на голям интерес.

Кметът на Казанлък приветства казанлъшките художници: „За пореден път се убедих, че тук има много големи автори и много скромни хора и аз съм щастлива да отбележа лично това!“, сподели Кметът на община Казанлък.Тя поздрави авторите за красотата и цветовете и определи експозицията като „шарения свят на СБХ в Казанлък“.

Изложбата откри председателят на СБХ в Казанлък Румен Петков: „В града ни има доста силна традиция на изобразителното изкуство и благодарим, че можем да споделим с Вас колективното представяне на извървения от нас път през отминаващата година.“

11 художници и скулптури от Града на розите, членове на СБХ показват свои творби пред родна публика. В свой текст Росен Дончев описва техните емоции, размисли, търсения. Пред публиката есето прочете Велинн Дечков. Откъс от началото звучи така:

“Ако Господ реши да си направи нов дом в нашия град – дом радостен и светъл дом, да отиват там всички не само да утешат вярата и болката си, а да станат радостни и пълни със светлина, ще повика всички художници и ще им каже:       

„Няма големи и малки, няма учени и неучени,

даже онази стена, северната,

искам с пръсти да я нарисувате!

Всеки по своята пътечка да върви

и със своята крачка...

Ха, направете го!““

В навечерието на Рождество Христово ценителите на красотата преживяха поредна светла, творческа вечер в Казанлък. Експозицията може да бъде видяна до 6-ти януари, 2019г.

 

Пресцентър на община Казанлък