ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА СЛЕДИМ ЗА ЧЕСТНОСТТА НА ВОТА ЗА ЦАРИЦА РОЗА 2020

29 Май 2020, 12:00 |

ОПИТИТЕ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДАВАНИ В СЪДА

„През изминалата вечер имахме нерегламентирано отразяване на гласове чрез скриптове.“, съобщи по време на видео среща със журито на конкурса създателят на сайта за гласуване за Царица Роза 2020  queenrose.eu Станислав Иванов. „Със журито взехме решение тези гласове да не бъдат отчитани, защото са генерирани със скрипт. Ние ще продължим да държим вотът да не бъде манипулиран, за да бъде изборът на Царица Роза честен.“, увери той. Станислав Иванов сподели, че срещат изключително много трудности, защото няколко пъти на ден се правят опити вотът да бъде изманипулиран. Той заяви, че опитите за фалшиви новини, свързани с конкурса ще бъдат предавани в съда в търсене на отговорност за невярна информация.

Онлайн провеждането на конкурса въвежда различна ситуация на гласуване и изискваше създаването на специален сайт, напомни Николай Златанов, председател на Общински съвет – Казанлък и председател на журито. „Изманипулираните гласове ще бъдат извадени още днес, за да може всички да виждат реалните гласове, които ще бъдат отчетени накрая на класирането, а и за да не обезсърчаваме кандидатките.“, коментира Николай Златанов. „След приключване на конкурса ще създадем онлайн възможност всеки един да провери със собствения си имейл дали неговият глас е бил зачетен и за коя от претендентките.“, допълни той. „Лично аз участвам вече 9 година в организацията на конкурса и всяка година се наблюдава една и съща тенденция... Зад организацията на този конкурс винаги стои един огромен труд. Едно голямо число от хора работят седмици и месеци предварително и най-накрая винаги има една шепа хора, които се опитват да опорочат конкурса... Тези хора винаги се опитват да опорочат всичко хубаво, което правим...“, припомни Златанов и даде гаранцията на всички членове на журито за честността на избора: „Ще продължим да следим за коректността на вота, за да бъде честен изборът на Царица Роза 2020!“.

Почетният гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев с усмивка припомни крилатата си фраза, че „българската майка ражда най-талантливите деца в света“: „А сега се убеждвам – и най-красивите. Надявам се тези прекрасни момичета да имат високо самочувствие, да бъдат все така лъчезарни и да украсят Света и околните светове!“, пожела известният физик.

Поздрави към претендентките за проявения кураж и красиво поднесени видео визитки отправи директорът на Художествена галерия – Казанлък Христо Генев и изрази надежда вотът на хората да бъде точно отчетен, като увери, че журито ще направи всичко възможно за това Казанлък да избере почтено Царица Роза 2020.