След години отсъствие делегация от Казанлък отново гостува в Сент Ерблен

16 Септември 2018, 09:21 |

От Община Казанлък във френския побратимен град гостуват общинските съветници Моника Динева, член на комисиите по устройство на територията, инфраструктура, строителство и транспорт и по здравеопазване,Ахмед Мехмед, Председател на комисията по социални дейности и трудова заетост, член на Комисия по икономика, бюджет и финанси и директорът на Литературно-художествен музей „Чудомир“ Добрина Матова.Посещението, по покана на кмета на френския град Бертран Афиле е в рамките на традиционния Фестивал по повод Празника на Сент Ерблен, който тази година е посветен на любовта.

Делегацията от Казанлък взе участие в официалното откриване на празничния уикенд и в официалната среща на Кмета Афиле с чуждестранните делегации в кметството на Сент Ерблен. Бертран Афиле е приветствал приятелите от Казанлък с признанието: „Много се радвам на възстановените добри контакти с Казанлък!“.

Първото сближаване между Града на розите и френския побратимен град е потвърдено преди 34 години с посещение във Франция на делегация от Казанлък, начело с Кмета Станчо Коев. Две години по-късно е първото посещение в Казанлък на гости от Сент Ерблен. Тогава е подписан Протоколът за приятелство между двете общини.  Във времето двата града подържат много активен обмен на посещения в различни сфери до преди 7-8 години, когато административни недоразумения прекъсват доброто общуване.

Програмата на първите гости от Казанлък след прекъсването възражда традиционната комуникация между побратимените градове и включва панорамна обиколка на града, посещение на културно-исторически обекти, медиатеката на Сент Ерблен, където различните фондове са съхранени на интерактивни източници за информация, набелязване на основни сфери, в които обмяната на опит между  Казанлък и Сент Ерблен да бъде възобновена.

Пресцентър на община Казанлък