СПОРТИСТ НА КАЗАНЛЪК ЗА 2020 Г. Е ИЛИНА ИВАНОВА ОТ ТАЕКУОНДО КЛУБ „КЕНТАВЪР“

08 Януари 2021, 15:00 |

За Треньор на 2020 първото място отново е избран треньорът на Илина Николай Богданов от Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“. Той отведе Илина до призовото първо място в държавно първенство при жените. Илина успешно се представи и на Европейското първенство в Олимпийски категории, а Николай Богданов неуморно прави горди казанлъчани с многобройните постижения на своите състезатели на национално и международно ниво. Треньорът на СК по таекуондо „Кентавър“ спечели отличието „Треньор на годината“ на Община Казанлък през 2018 г. На следващата година, през 2019 г. „Кентавър“ стана Отбор на годината.  Същата година Николай Богданов получава отличие за най-добър треньор по таекуондо в България от българската федерация по таекуондо. Негови състезатели са награждавани три пъти от Община Казанлък с приза „Спортист на годината“ - през 2013, 2014 и 2018 г.

Отбор на годината станаха заслужено момичетата от Волейболен клуб ,,Казанлък“ с треньор Борислав Крачанов. Девойките старша възраст завоюваха първо място на държавното първенство през 2020 година.

Въпреки трудната за всички година, спортистите на Казанлък се пребориха за първите места на Държавни първенства по спортна стрелба, таекуондо, спортно катерене, ловна стрелба, ММА, стрелба с лък, лека атлетика, борба, колоездене, карате и спортни танци.

Постиженията им заслужено днес бяха възнаградени по време на официалната церемония за откриване на новия мини футболен комплекс в града в присъствието на временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов. Кметът на Казанлък Галина Стоянова заедно с изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов лично поздравиха първата десятка на казанлъшкия спорт.

„Надяваме се с днешния празник, който съчетаваме с успехите на спортистите от Казанлък да започне една по-стегната, по-добра, по-здрава и по-свободна година! Свободна за състезания, за работа и за успехи!“, пожела Кметът на Казанлък. Галина Стоянова поздрави всички спортисти, които, въпреки огарниченията през 2020 г. постигнаха отличия и им пожела успехи.

„Честит нов дом на футбола в община Казанлък!“, поздрави гостите на откриването изпълнителният директор на БФС Борислав Попов и пожела на всички спортисти да го ползват с радост и нови успехи.

Най-добрите десет на спорта в Казанлък за 2020 г.са:

 1. Илина Иванова - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“
 2. Калоян Жеков - Лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“
 3. Симона Милева - Клуб по спортна стрелба ,,Севтополис“
 4. Йоанна Недялкова - Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“
 5. Теа Арезу - Спортен клуб ,,Аргус ММА“
 6. Валентин Симеонов - Клуб по борба ,,Казанлък“
 7. Кристина Йорданова - Волейболен клуб ,,Казанлък“
 8. Неделин Георгиев – Клуб по ловна стрелба ,,Балиста“
 9. Алекс Топалов - Лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“
 10. Кристина Попова - Спортен клуб по художествена гимнастика ,,Розова долина“

Наред с номинациите за ,,Треньор на годината“ и ,,Отбор на годината“ бяха отличени първенци и в новата категория ,,Млад спортист“ за деца, кадети и кадетки, юноши и девойки младша възраст. Първите пет в новата категория са:

 1. Георги Георгиев - Колоездачен клуб ,,Лястовица 1905“
 2. Николай Бижев - Спортен клуб ,,Аргус ММА“
 3. Андреа Николова - Клуб по ловна стрелба ,,Балиста“
 4. Никола Терзиев - Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“
 5. Габриела Джамбазова - Клуб по карате ,,Шори Доджо“

За успешно реализирани през изминалата година благотворителни каузи бяха поздравени Мариян Василев - ФК ,,Розова долина“ и Спортен клуб ,,Брадърс ММА Казанлък“.

Заместник-кметът Ахмед Мехмед връчи футболните статуетки на голмайсторите на ФК ,,Розова долина“ за 2020г. Пламен Колев - отбор мъже и Никола Арнаудов - Детско-юношеската школа, набор 2005.

За огромната признателност на своите съграждани специална награда за заслуги в сферата на спорта получи дългогодишният учител по Физическо възпитание и спорт на Казанлък Тошко Узунов.

С грамоти за постигнати високи резултати в сферата на спорта Кметът Галина Стоянова отличи следните 11 казанлъшки спортисти:

 1. Кирил Тасков - Спортен клуб по стрелба с лък ,,Раптор Арчъри“
 2. Антонио Михайлов - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“
 3. Стоян Петров и Елис Табакова - Клуб по спортни танци ,,Роза“
 4. Стоян Петров - Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“
 5. Татяна Рачева - Клуб по ловна стрелба ,,Балиста“
 6. Иван Иванов - Клуб по ловна стрелба ,,Балиста“
 7. Селин Селим - Волейболен клуб ,,Казанлък“
 8. Мариела Салиева - Волейболен клуб ,,Казанлък“
 9. Лора Николова - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“
 10. Иван Тодоров – Колоездачен клуб ,,Лястовица- 1905“
 11. Красимира Маринова - Жълтова - ТД ,,Орлово гнездо“

Изборът на най-добрите през 2020 година в казанлъшкия спорт направи 11-членната Комисия под председателството на Мариан Недков – помощник - треньор на женския национален отбор по борба на България. В състава на комисията участват: Теодора Иванова и Иван Гитев – общински съветници в Общински съвет - Казанлък, Донка Павлова – Старши експерт Община Казанлък, журналистите Десислава Петкова, Яница Станчева, Габриела Гроздева и  Мариана Ганева, преподавателите по физическо възпитание и спорт Милен Христов – от ОУ ,,Георги Кирков“, Тошко Узунов -  Профилирана Хуманитарна Гимназия ,,Св.Св. Кирил и Методий“ и Светлана Кръстева- от Природо математическа гимназия ,,Никола Обрешков“.