Средногорово празнува!

21 Октомври 2023, 15:00 |

Казанлъшкото село Средногорово е едно от малкото населени места, които имат привилегията да празнуват два пъти в годината празника си. Веднъж - на Гергьовден, на името на храма в селото, и втори път - на 21-ви октомври. Втората дата не е избрана случайно, а е в чест на съграждането на църквата след нейното опожаряване. Затова местните приемат за свои покровители, както Свети Георги, така също и Св. Иван Рилски.

Днешният празник събра жителите в читалището, където своя поздрав към тях отправиха кандидатът за кмет  трети мандат Илиян Илиев, Галина Стоянова - кандидат-кмет на Община Казанлък, и кандидатите за общински съветници Радиана Стефанова и Елица Димитрова (ГЕРБ). “Радваме се, че сме заедно на всички ваши празници. Средногорово е прекрасно село, а вие всеки път, когато идваме, откакто Илиян е кмет, сте били гостоприемни към нас. Вярваме, че това ще продължи. Уверяваме ви, че той не пропуска възможност да постави пред нас въпросите, които са в дневния ред на селото и заедно търсим решенията”, заяви Радиана Стефанова.

Илиян Илиев потвърди думите й и обеща на средногорци, че, ако му гласуват отново доверие, ще продължи да търси решение на проблемите на селото в партньорство с общинските съветници от ГЕРБ.