Стартира новата електронна услуга за прием в I-ви клас и подготвителни групи

25 Май 2018, |

От днес, 25 май стартира новата електронна услуга на Община Казанлък за прием на деца в първи клас и подготвителните групи в училищата в гр. Казанлък.

Съгласно графика на дейностите, от 25 май 2018 г. до 31 май 2018 г., включително родителите ще могат да подават заявления за първо класиране онлайн наhttps://school.kazanlak.bg за първи клас иhttps://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 5юни, а записването на класираните деца ще бъде извършено от 06.06.2018 г. до 08.06.2018 г., включително.

Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Хуманитарни политики“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg за първи клас иhttps://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища.

Напомняме, че датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияе на окончателното класиране.

За родителите, които нямат достъп до интернет, директорите на училища са създали необходимата организация за подаване на заявления на място в работните дни.

Всички заявени данни (промяна в обстоятелствата) могат да бъдат актуализирани само в срока за регистрация / редакция на заявленията, както онлайн във форма за редакция на вече подаденото заявление, така и на място в училищата в  гр. Казанлък, където е подадено първоначално заявлението, без да се губи получения вече входящ номер. Определящ за окончателното класиране е последният вариант на заявлението.

Класираното дете се записва само при наличие на пълен комплект от документи, декларирани в Заявлението. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано и отпада от приема. То може да участва в следващи класирания.

Пресцентър на община Казанлък