Тържествена заря-проверка в Казанлък за 2 юни

02 Юни 2018, 22:57 |

С тържествена-заря проверка на площад „Севтополис“ в Казанлък завършиха честванията в памет на саможертвата на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

На пълния с родолюбиви българи централен площад в града редом до кмета на община Казанлък Галина Стоянова да почетат паметта на героите се събраха народни представители от Старозагорски избирателен район, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, приятелите на Казанлък от делегации на побратимени градове, общински съветници, кметове на населени места, културни институти, патриотични организации.

Посрещнати с песента „Жив е той, жив е!“, изпълнена от Смесен хор „Петко Стайнов“ при Народно читалище „Искра – 1860“ присъстващите коленичиха в памет на великия поет-революционер и българските герои, загинали за идеала за свободна и независима България.

В тържествената заря-проверка участваха 61 Стрямска механизирана бригада с командващ зарята подполковник Георги Калчев и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада с диригент старши лейтенант Йордан Илиев.

 

Община Казанлък благодари на всички родолюбиви граждани,  които се поклониха пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България!

 

Пресцентър на община Казанлък