Топло посрещане на Кмета на Казанлък в Кремона

28 Септември 2017, 15:11 |

Галина Стояновабе сърдечно посрещната в побратимения италиански град Кремона от ръководството на Общинския съвет в сградата на Община Кремона и разгледа античната зала, в която заседава местния парламент.

Емоционална среща проведе Кметът на Казанлък днес в Международния институт по изкуствата „Антонио Страдивари“ с възпитаниците на престижното учебно заведение от Казанлък Георги Николов, Борис Касабов и Кристиян Тенев.

В сряда в уникалния Музей на цигулките Кметът на Община Казанлък бе запозната с най-модерните технологии за обработка на дървения материал и разгледа част от експонатите, цигулки на 3-4 века. За Галина Стоянова специално отвори врати изключителният Аудиториум на музея. Кръглата зала е съвършена акустична творба, създадена за най-големите музикални ценители и се ползва в изключителни случаи за изключителни гости и изпълнители.

3-дневното посещение на Галина Стоянова и началник „Кабинет“ на Кмета Сребра в Кремона цели обмяна на опит в навечерието на предстоящото през 2018-та домакинство на Казанлък на Международния конкурс по лютиерство.

Придружавани от световноизвестния лютиер от Казанлък Едрьо Едрев и неговото семейство, в програмата на гостуването са предвидени още посещения на музикалния фестивал STRADIVARIfestival 2017, научни лаборатории, училище и магазини, посветени на лютиерството и две официални срещи – с кмета на Кремона Джанлука Галимберти и постоянния президент на Националната асоциация на италианските лютиери Гуалтиеро Николини, който посочи Казанлък за домакин догодина на най-престижния световен форум на лютиерите, за първи път извън пределите на Италия, по случай 100-годишния юбилей на лютиерската традиция у нас.

 

Пресцентър на община Казанлък