УЧЕНИЦИТЕ НА КАЗАНЛЪК – С ОБИЧ КЪМ БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА

23 Май 2020, 10:00 |

ВДЪХНОВЯВАЩИ ВИДЕА И ПРЕЗЕНТАЦИИ ЗА 24 МАЙ ОТ ДЕЦАТА НА ГРАДА НА РОЗИТЕ

С много въображение казанлъшките ученици откликнаха на 2-те онлайн инициативи на Община Казанлък, свързани с почитта към Светите братя Кирил и Методий. В условия на необичайно отбелязване онлайн на един от най-светлите български празници - 24 май, Община Казанлък обяви 2 конкурса, посветени на датите 11 май, ден на Светите братя Кирил и Методий и 24 май, Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.

В конкурса за 11 май ученици от първи до дванадесети клас изготвиха в дистанционни условия празнични  презентации, концерти и други виртуални събития, като най-добрите от тях бяха отличени от определена от Община Казанлък комисия. Отличени са 5-има, присъдена е 1 специална и 7 поощрителни награди.

За 24 май ученици, разпределени в три възрастови групи - от първи до четвърти клас, от пети до седми клас и от осми до дванадесети клас - изготвиха в електронна среда колективни видео обръщения, поздрави и послания и други креативни материали, с които изразиха своята любов към един от най-обичаните български празници - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. В първа възрастова група във всичките три места победителите са двама, присъдени са 3 специални 4 поощрителни награди.

Чрез участието си в конкурсите  учениците вложиха много творчество и изразиха своето чувство на родолюбие, духовност, признателност, толерантност, национална принадлежност и гордост и показаха, че никакви препятствия не могат да попречат на любовта им към уникалната писменост, използвана днес не само от българския народ, но и от милиони хора по света.

 

В конкурса за 11 май -

Ден на светите братя Кирил и Методий, комисията отличи:

 

            Специална награда е присъдена на VI "в" клас на ОУ "Никола Йонков  Вапцаров", град Казанлък, с класен ръководител Събина Ангелова

 

            Присъдени са и седем поощрителни награди:

Наградени от конкурса за 24 май,

Деня на българската просвета и култура и славянската писменост:

 

I ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

 

II  ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

 

III  ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

 

Комисията присъжда и три специални награди за:

за оригинално участие чрез изработване на електронен вестник на училището, посветен на празника и включване на разнообразни инициативи в него;

 

Поощрителни награди получават:

 

Отличените участници ще получат награди, а най-добрите материали са публикувани на страницата на Община Казанлък www.kazanlak.bg за гледане и споделяне. Награждаването на отличените ще се извърши през следващата седмица.

Честит празник на всички!