В Деня на будителите обновената ДГ №3“Теменуга“ отвори врати

01 Ноември 2017, 14:45 |

В празничния ден на съхранената българщина, след ремонт Детска градина №3 „Теменуга“ в град Казанлък отбеляза двоен празник и официално посрещна отново деца и родители.

Кметът на Община Казанлък честити обновената сграда на екипа и посетителите. Галина Стоянова каза, че хората, които работят в тази детска градина са борбени, амбицирани и им благодари за търпението. „Всички детски градини са ми много скъпи и всички ще изглеждат така много скоро и така трябва да бъде!“, обеща тя.

Директорът на детското заведение Анета Артинова благодари от името на всички на Кмета, „която в тези трудни времена доказа, че приоритетът за Община Казанлък са децата на Казанлък“ и на Изпълнителя на ремонтните дейности, „който за 75 дни извърши огромен обем работа, с перфектна организация“.

Водосвет за здраве и благоденствие, тържествено прерязване на лентата от кметове на населени места дадоха начало на празничната детска програма с неподправени усмивки, цветя и традиционните хляб и сол за късмет.

Помещенията са много по-топли отпреди след извършените цялостна външна топлоизолация, топлоизолация на тавана на сградата. Сменена е дограмата и цялостно отоплителната инсталация. Изградени са нови газифицирано котелно помещение, мълниезащитно съоръжение.

За реконструкцията на сградата на детското заведение Община Казанлък задели близо 200 000лв. по Инвестиционната програма за 2016г. за строителство и ремонт на обекти общинска собственост в Казанлък и населените места. Допълнително, Община Казанлък кандидатства пред Министерство на образованието и науката за подобрения по спортните площадки на детското заведение на обща стойност 10 000 лв. като подмяна на игрални съоръжения и обновяване на дворното пространство, съгласно действащите нормативни изисквания.

Тази есен в обновената сграда на Детска градина № 3 "Теменуга" в Казанлък се обгрижват, възпитават и обучават 120 деца в 4 групи от 10 души педагогически персонал.

От общо 14 детски градини в Града на розите 11 вече са цялостно ремонтирани, предстоят подобрения едва на 3 и скоро всички детски градини в Казанлък ще бъдат изцяло обновени.

Пресцентър на община Казанлък