В Деня на християнското семейство обновената ДГ №13 „Мечо Пух“ официално отвори врати

22 Ноември 2018, 09:51 |

В деня на най-семейния християнски празник Детска градина №13 „Мечо Пух“ събра деца, родители и педагози на официално откриване на обновената сграда. С 218 100лв. от Бюджет 2018г. на Община Казанлък в детското заведение бяха въведени мерки за енергийна ефективност – подмяна на дограма, полагане на топлоизолация по фасади и покрив, подмяна на покривната обшивка, на радиатори и тръби, част от отоплителната инсталация. Монтирана е нова мълниезащитна инсталация.

Директорът Аксения Тилева благодари на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и нейния екип за извършените подобрения. Тя се обърна към родители и дарители, благодарение на които в ДГ „Мечо Пух“ са монтирани и соларни панели, ремонтирана е столовата, обновени са разливното и миячно помещения, на разположение са нова съдомиялна машина и стерилизатор.

Най-малките момиченца и момченца на ДГ „Мечо Пух“ поздравиха публиката със старателно подготвени и изпълнени песни и танци, за което бяха щедро възнаградени с подаръци.

„Здраве и здрави връзки в семействата!“, пожела Кметът Галина Стоянова. Градоначалникът на Казанлък с  усмивка увери майките и татковците на тържеството: „Не се притеснявайте за местата в детските градини, ако трябва ще строим нови. Това е нещото, което искаме да строим най-много!“.

 

Пресцентър на община Казанлък