В ОТКРИТ ДИАЛОГ С КМЕТА НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК, ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО ДУНАВЦИ СПОДЕЛИХА ЖЕЛАНИЯТА И ПРОБЛЕМИТЕ СИ

23 Февруари 2024, 19:30 |
Четири са основните приоритета за село Дунавци, заложени в Програмата за управление за мандат 2023/2027 на кмета Галина Стоянова. 
- Изготвяне на проект за реконструкция на детската градина и преобразуването ѝ в сграда нужна на селото. След дискусия жителите решиха тя да стане Дом за възрастни хора;
- Постигане на съвсем нова визия на парковете от южната и северната страна на центъра;
- Подмяна на цялото улично осветление;
- Ремонт на ритуалната зала и оборудването ѝ с нови и съвременни уреди.
В разговора с присъстващите кметът сподели две важни неща за тях. Разбирайки за проблема със затворената църква обеща да се свърже с Митрополията и да се обмислят варианти да бъде отворена. Второто, изключително важно нещо за всички от Дунавци е пренасочването на трафика, минаващ през селото. По този казус, г-жа Стоянова сподели, че е получила категоричното уверение от АПИ, че проектът за пътя Шипка-Ясеново- Горно Сахране е готов. 
Различни проблеми бяха разисквани, но най-наболелият бе липсата на налягане на водата и качеството ѝ. Тук кметът Стоянова пое ангажимент да организира среща с ВиК Стара Загора и се надява тогава всички да получат отговор.
Дойде една молба, за освежаване и ремонт на пенсионерския клуб и тук жителите получиха подкрепа. 
“Нека спрем да живеем в непрекъснати конфликти и разпри, от това има достатъчно по телевизията. Предлагам ви да сме по-добри и да се разбираме.” Така призова всички да бъдат единни в избора си за членове на Консултативния съвет, кметът Стоянова. 
Бяха избрани трима души:
- Биляна Янкова;
- Ива Михайлова;
- Веселин Пчеларов.