Виктор Владков запали светлините на коледната елха в Казанлък

13 Декември 2019, 20:30 |

Тази година решихме, че един млад казанлъчанин, който прославя града ни по целия свят, на много големи сцени – Лондон, Париж, Ню Йорк, ще запали светлините на коледната елха. Един млад виртуоз, който всички в Казанлък познават и много обичат – Виктор Владков. Празничните дни по Коледа са дните, в които се събират семействата. И големите, и малките искаме да ни се случват добри неща. Нека първо да помислим за децата, които са най-нетърпеливи и искат на този празник да са най-щастливи! Да помислим за възрастните хора, за нашите майки, бащи, баби, дядовци, за старите и самотни хора, на които да обърнем внимание и да направм добро! Защото само, когато правим добро, то се връща.“, каза Кметът на Казанлък. Пожелавам да Ви се връща доброто, направено от Вас, за да сте щастливи - Вие и Вашите семейства.

9-токласникът на ППМГ“Никола Обрешков“ Виктор Владков, любимец на казанлъчани, а и на световния музикален елит благодари за привилегията и пожела на казанлъчани: „Много здраве, много усмивки, незабравими моменти със семейството и приятелите! Надявам се да получите най-желаните и най-прекрасните подаръци!“ и натисна вълшебния бутон, с което освети празничната украса на града.

Стотици жители и гости на Града на розите се събраха заедно, за да дадат начало на празничните дни с много усмивки и красиви пожелания. Грейналото 11-метрово естествено Коледно дърво е 52-годишен спомен за семейния уют по Рождество Христово на казанлъчанина Диян Галазов, който той реши от дома на дядо си в село Енина да сподели на площада в Казанлък със своите съграждани.

Начало на тържествата дадоха децата на Казанлък с пъстро Коледно шествие по централния булевард. Най-цветните и красиви герои отличиха лично Дядо Коледа и Снежанка. Те поощриха творчеството на възпитаниците на ПГ“Иван Хаджиенов“ и НЧ“Петко Маналов - 1932“, с.Долно Изворово и наградиха най-добрите: ДГ №1“Здравец“, ОУ“Мати Болгария“ и първенците – Професионалната гимназия по туризъм и транспортен мениджмънт за оригиналната шейна на Дядо Коледа.

Много детски смях и настроение създадоха красивата заря и участниците в празничната програма актьорите от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, коледарчетата от Детска градина №8 „Юрий Гагарин“ с красиви наричания за здраве и благоденствие, талантливите певци от Общински детски комплекс „Свети Иван Рилски“, с ръководител Ганка Добрева. Забавленията в центъра на Града на розите продължават с музикалните изпълнения на младите популярни таланти Мартина Иванова и Яви.

Коледните светлини в Казанлък грейнаха и започва времето за сбъдване на желания, в очакване на най-светлия християнски празник – Рождество Христово.