Влакчетата за туристически разходки завъртат колела

15 Август 2017, 19:11 |

Община Казанлък пуска мобилната атракция за жителите и гостите на града в навечерието на Празниците в Долината на тракийските царе. Първите желаещи да разгледат Казанлък и Тюлбето „в движение“ днес имаха възможност да се повозят.

Познатото червено влакче очаква своите посетители на площад „Севтополис“. Разходката преминава през центъра на Казанлък, за да достигне до парк „Розариум“ и спирката зад Музея на розата. Маршрутът продължава към „Фитковото колело“ – Младежкия дом – спирка на Тюлбето и покрай Пазара - обратно към площад „Севтополис“.

Зелено пътешествие предлага електромобилът в парк „Тюлбето“. Малкото влакче очаква своите клиенти в сенчестата част над детската площадка до „Мечката“. От там тръгва разходката над града из парковите алеи с красива растителност, в посока към новата зона за отдих „Красив залез“. Кратка пауза на облагороденото място ще дава възможност на пътниците да се насладят на гледката към Долината от високо, за да продължат романтичната обиколка през зелените сенки на изток и да се завърнат отново до сборния пункт.

Цената и за двете услуги е 1лв., като за деца до 7-годишна възраст забавните разходки са безплатни, но задължително – с придружител. Работното време е всеки ден от 10,00 до 12,00ч. и от 14,00 до 20,00ч. В кулминационните дни на Тракийските празници 25, 26 и 27 август атракциите на Община Казанлък за казанлъчани и техните гости „ще набират скорост“.

Пресцентър на община Казанлък