Връчиха отличия за участие в провеждането на Националния събор на запасното войнство

24 Октомври 2018, 20:00 |

На среща при кмета на Община Казанлък Галина Стоянова бяха връчени отличия за участие в организирането на Първия национален събор на запасното войнство, който се проведе на 15 и 16 септември в местността „Крънска кория“.

Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков връчи почетния знак на съюза на главен инспектор Стойчо Крачолов – началник на РУ на МВР, на главен инспектор Павлин Коцев – началник на сектор „Охранителна полиция“ при РУ на МВР и  на инспектор Станиимир Тончев – началник на РСПБЗНС. Със същото отличие бе удостоен и  Захари Бочев – летец-пилот, собственик на летище Казанлък, като наградата получи административният директор Иво Койчев.

Със заповеди на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, прочетени от заместник-председателя на СОСЗР генерал-майор от запаса Васил Върбанов, с грамоти бяха наградени майор от запаса Евгени Пейчев – председател на Общинската организация на съюза и секретарят на организацията майор от запаса Стефко Михайлов.

Ген. Стойков благодари за подкрепата на местното ръководство , както и на структурите на МВР, за осигуряването на реда и спокойствието по време на събора.  Организацията беше перфектна, подчерта кметът Галина Стоянова. Удовлетворени сме, продължи тя, че на едно място се събра елитът на армията ни от президента и върховен главнокомандващ Въръжените сили, министъра на отбраната, генерали, действащи и запасни офицери и сержанти. Според нея Казанлъшката организация на СОСЗР се ползва с високо доверие, което позволява да й се възлагат и по-мащабни задачи. За мен като кмет, подчерта тя, е чест да ви посрещна и на следващи събори.

Кога и къде ще бъде Вторият национален събор на запасното войнство, предстои да се реши, каза ген. Стойков. Това ще се случи на заседания на управителния и централния съвет на СОСЗР. В срещата участваха още председателят на Областната организация на съюза в Стара Загора полковник от запаса Стефан Пенев и един от организаторите на събора офицера от запаса Димчо Димов. Малко по-късно ген. Стойков връчи почетна грамота на Делчо Делчев – един от собствениците на хотелски комплекс „Крънско ханче“ за отличното домакинство на събора.

otbrana.com