За четвърта поредна година „Златни сватби“

23 Декември 2020, 17:00 |

За четвърта поредна година Община Казанлък организира, макар и по по-нетрадиционен начин инициативата си „Златни сватби“, по идея на кмета Галина Стоянова. През 2020 година празнуват своите златни сватби двойките сключили брак през 1970 година. Те получават по решение на кмета Поздравителен адрес, заедно със специална статуетка „Златна сватба“ и подаръци за спомен. Тази година двойките са 106, като през 1970 година сключилите брак в Казанлък са 508 двойки. А как става това 50 години да успееш да останеш с един човек ни разкриват семеството на Иванка и Иван Нейкови, и семеството на Дориана и Александър Минчеви, от 106-те празнуващи семейства в Казанлък.

И тази година поканите за „златните сватби“ се връчват лично на всяко семейство от служителите на Общината. Поради невъзможността да бъдат събрани заедно, както в изминалите четири години, Златните двойки на Казанлък получиха подаръци, чашите и шампанското по домовете си.

В Поздравителния адрес към съпругите и съпрузите, устояли на предизвикателствата на времето заедно, Кметът Галина Стоянова посочва: „Времената, в които живеем в момента, ни поставят пред изпитанието да запазим човешкото общество и цивилизация. Изолацията, доброволно приета от нас, която може да спаси много човешки животи, за съжаление взема и частичка от душата ни. Точно в този момент, ние имаме най-голяма нужда от Вас! Мъдростта, която като благородна патина е обвила Златното ви съжителство, може да спаси тези частици от нашите души. Вярата, че щом Вие сте успели да преборите житейските предизвикателства, ще успеем и ние, ни дава най-ценното в момента, а именно – надежда! Надежда, че и това ще мине и ще дочакаме по-добрите времена."