За първи път Казанлък празнува Златна сватба

11 Декември 2017, 23:23 |

За първи път по покана на Кмета Галина Стоянова близо 90 двойки на Казанлък празнуваха тази вечер заедно 50 години брачен юбилей в ресторант „Казанлък“.

 

Заветното „Да“ да споделят живота си с другия Златните младоженци препотвърдиха пред Кмета, която в качеството си на длъжностно лице по гражданско състояние и Кмет на Общината отново ги венча в ритуална церемония по подновяване на брачния обет. На всяка двойка от първите официални семейства, сключили Златен брак в Община Казанлък Галина Стоянова връчи Удостоверение за Златна сватба, което да валидира повторното венчило след половин век съжителство с пожелания „за още дълги години здраве и щастлив семеен живот“.

Златните булки и младоженци трябваше отново да изпият празнични чаши до дъно за своята венчавка и да препотвърдят обичта си с първа Златна брачна целувка, да разрежат сватбената торта... Разчупването на сватбената погача в повечето двойки остави по-голямото парче от хляба в ръцете на дамите, а съпрузите толерантно показаха своя дял от обредната пита, за да поканят съпругите си на първи брачен Златен танц.

$Тайната на уважението“ посочи като част от щастливия дългогодишен семеен живот Галина Стоянова в приветствието си към специалните гости и разказа притча за тайната на семейното щастие, в която младият съпругдълго търсил рецептата, докато не започнал да измисля всеки ден нещо, с което да направи съпругата си щастлива, а тя постоянно му отвръщала със същото. Кметът на Община Казанлък благодари на юбилярите, че са дошли и са споделили своя щастлив миг с всички останали, „защото в щастието не бива да бъдем егоисти“. „Много бих искала такива, каквито сте тази вечер да се покажете на своите деца, внуци и правнуци!“, каза Галина Стоянова и пожела напред с много любов към Диамантената сватба.

За силните емоции допринесоха изпълненията на Ансамбъл за народни песни и танци при Народно читалище „Искра – 1860“ с ръководител Цветан Цочев и певицата Надя Тончева.

Незабравима емоционална вечер с възрастни хора от Казанлък, които с годините са доказали, че времето сплотява още повече само, когато любовта е част от дните на семейството.

Честит юбилей на първите Златни младоженци на Казанлък!

 

Пресцентър на Община Казанлък