Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти!

17 Април 2019, 16:43 |

Под това мото ще се проведе тазгодишната кампания на Община Казанлък за пролетно почистване на града. Общината кани гражданите и администрацията да се включат активно в почистването на града, което ще се проведе в събота, на 20 април 2019г. и отново е посветено на Деня на земята, 22.04.2019г.

         Създадената организация е в три етапа за събота от 09,00ч. до 14,00ч.:

Първи етап: Казанлъчани почистват прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства;

Втори етап: Събраните отпадъци, в това число  клони, треви и храсти се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ поема отговорността за извозване на всички отпадъци до края на съботния ден;

Трети етап: За изхвърлянето на едрогабаритни, текстилни отпадъци, както и електротехника, излязла от употреба зажителите на Казанлък ще бъдат обособени 12 пункта в различни части на града. На всеки от изброените пунктове ще има представители от звено “Екоконтрол“ и ОП „КД и ПИС“: 

 1. ул.“Хан Аспарух“,северно от ПГ по строителство /в парка/ - гондола /Претоварна станция/
 2. зад Универсалния магазин /на паркинга/ - контейнер /ОП/
 3. ул.“Хаджи Димитър“и ул.“Тракия“ – гондола / Монамур/
 4. ул.“Банянска“и ул.“Илинден“-контейнер/ОП/
 5. ул.“Петьо Ганин“ до бл.31 /север/- гондола/претоварна/
 6. ул.“Старозагорска“ /до Пожарната/-гондола/претоварна/
 7. пазар “Запад“ – контейнер /ОП/
 8. паркинг “Билла“ - контейнер /ОП/
 9. ул.“Александър Стамболийски /до клуба/ - гондола/Монамур/
 10. ул.“Бузлуджа“ /градинката/ - контейнер /ОП/
 11. ул.“Ген. Драгомиров“ /градинката на Опела/ - контейнер /ОП/
 12. пазар “Изток“ бл.2 – гондола /Монамур/ 

Община Казанлък предварително благодари на всички активни граждани, които ще се включат в почистването, както и на фирмите, заявили желание за съдействие, включително и с фирмена техника: „Монамур 6“ ООД, Консорциум „РСУО – Стара Загора“, „Елтехресурс“АД!

Да участваме в инициативите по почистване на мястото, където живеем, за да го направим още по-привлекателно, по–чисто, по-зелено и по-уютно за нас и нашите деца.

Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти!

 

Пресцентър на община Казанлък