ЗАПОЧНАХА ЧЕСТВАНИЯТА ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

02 Март 2024, 19:35 |
Председателят на Народното събрание Росен Желязков участва в тържествената заря-проверка по повод Националния празник в Казанлък. 
На площад „Севтополис“ г-н Желязков прие стpоя на представителните роти на Българската армия и произнесе слово. Пред участниците и гостите на събитието председателят на Парламента изтъкна, че благодарение на днешния ден България е получила суверенитета си и е застанала гордо на картата на Европа като равноправна държава. 
На тържествената заря-проверка към присъстващите се обърна и кметът на община Казанлък  г-жа Галина Стоянова. Тя разказа как в продължение на месец децата в общината са подготвили стихове за 3-ти март и са ги записали със своите родители. Емоционалната си реч г-жа Стоянова завърши със стихотворението на Валентин Йорданов “Трети март”. 
По-рано днес пред сградата на Община Казанлък Негово Преосвещенство митрополит Киприян отслужи тържествена Света литургия по повод празника.
Утре Росен Желязков ще участва в отбелязването на Националния празник на Република България - 3 март, на връх Шипка. Тържествените прояви по повод Националния пйразник и 146-ата годишнина от Освобождението на България на върха по традиция са под патронажа на председателя на парламента. Желязков ще присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. Ритуалът ще бъде отслужен от Старозагорския митрополит Киприан и ще започне в 9.30 часа. Тържественото отбелязване на Националния ни празник на връх Шипка ще започне в 11.30 часа.