Започва работа по санирането на блока в ромската махала

19 Септември 2017, 18:21 |

Поисканите от Община Казанлък допълнителни дейности от собствениците на жилищата вече са извършени, съобщи пред журналисти ресорният заместник кмет Даниела Коева. Тя поясни, че това позволява на фирмата – изпълнител да направи финален оглед, за да изработи работен проект за предстоящите строителни дейности.

Инж.Николай Станков от фирмата – изпълнител обърна внимание, че до тук се е стигнало след сериозни съвместни усилия от страна на Общината със жителите на блока на ул.“Илинден“ №41 – 43. Предстои подписването на договор, в който ще бъдат конкретизирани стойността на предстоящите строителни работи и сроковете за тяхното извършване, при благоприятни метеорологични условия.

Ангел Банев, председател на сдружението на собствениците в блока съобщи, че средствата, с които са подменили счупените и липсващи участъци от ВиК мрежата са били осигурени с дарения от техни приятели в чужбина и са в размер на 30 000лв. Отводняването на сутерените и почистването около блока е дело на доброволния труд на много хора. Дейностите бяха извършени от жителите на блока бяха поискани от Общината в края на миналата година, за да отговори сградата на изискванията за допустимост на МРРБ за саниране.

От общо 19 блока, одобрени на първия етап по Националната програма за внедряване на мерки по енергийна ефективност на Министерството на регионалното развитие и благоустройство в Казанлък блокът в ромския квартал е последният, в който санирането предстои да започне. 15 са завършени, а други 3 са в довършителен етап – блокът на ул.“Възраждане“№6, бл.109 на бул.“Княз Александър Батенберг“ и бл.46 в ж.к.“Васил Левски“.

 

Пресцентър на община Казанлък