Заповядайте на Фестивала на коледарските състави!

21 Декември 2018, 11:55 |

Скъпи казанлъчани,

По традиция, Община Казанлък Ви очаква на 24-ти декември,понеделник, от 12,00ч. площад „Севтополис“ , за да си припомним красивите български обичаи за здраве и плодородие! В навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово, във Фестивала на коледарските състави „Добре ми дошли, коледари!“ здраве и берекет ще пожелаят на казанлъчани състави от читалищата на община Казанлък, община Стара Загора и Калофер.

Фестивалът „Добре ми дошли, коледари!“ се организира от Община Казанлък и е част от богатата културно-развлекателна програма  по повод коледните и новогодишните празници. Всяка година в навечерието на Коледа той събира скъпи гости – коледари от близо и далеч, за да поддържа огъня на традициите жив, за да го съхрани и предаде на идните поколения - чист и истински.

Заповядайте на площад „Севтополис“ и на 25 декември, от 11.00 ч.,  където ще имате възможност да се включите в Коледното мегданско хоро след църква, организирано от Община Казанлък и НЧ „Жар – 2002“, гр. Казанлък!

Празничния афиш с разнообразни събития, организирани от Община Казанлък можете да разгледате на сайта на Общината: kazanlak.bg.

 

Пресцентър на община Казанлък