Златен медал за кмета от девойките на "Казанлък волей"

12 Октомври 2020, 16:00 |

В Деня на българската община националните шампионки от „Казанлък Волей-Багира“ подариха историческия си златен медал от държавното първенство по волейбол на Кмета на Община Казанлък. Галина Стоянова благодари с думите: „Това е награда за Вашия труд, добра организация и за подкрепата на спонсора и треньорите.“. Тя пожела на младите момичета да се развиват и да допринасят за развитието на родния си град: „Кой знае, може би, някоя от Вас е следващият кмет на Казанлък, който ще продължи да работи за неговото добро...“.

На срещата в Зала 6 на Общината момичетата поздрави и председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов. Той ги запозна с възможностите за субсидиране на спортните клубове на територията на общината и даде висока оценка за спонсорството на клуба: „Наред за поддръжката на всичко в града, заделя се и за спорта, имаме желание, но в Казанлък има 40 спортни клуба. Възможностите ни са скромни и благодарим на спонсора Васил Аргиров, дано има повече хора като него!“, пожела Николай Златанов.

Девойките-старша възраст, първенци по волейбол в страната за сезон 2019/2020 г. за девойки под 20 години бяха придружени от президента и основен спонсор на клуба Васил Аргиров и изпълнителния директор на волейболен клуб „Казанлък“ Деко Григоров,  вицепрезидент на Българската федерация по волейбол. „За нас този медал е една значима титла. Майсторството и опитът си казват думата, а и треньорите успяха да обединят тима.“, разказа Деко Григоров. В посещението при Кмета се включиха и участнички на европейското първенство по плажен волейбол U20 и европейското първенство за девойки под 19 години Евролей U19.

Важната победа на казанлъшките волейболистки се състоя на 15 юли тази година срещу пловдивчанките на „Марица“ в зала „Христо Ботев“ в столицата с категоричния резултат 3:0. Тогава треньори са Борислав Крачанов и Иван Енчев, който сега е заменен от Александър Стоянов. Галина Стоянова пожела здраве на всички: „Да се развиват, да имат високи амбиции и постижения!“ и обеща като подарък от Община Казанлък зимен лагер през януари догодина.