Галина Стоянова (ГЕРБ): Ще увеличим субсидията на спортните клубове в Казанлък

12 Октомври 2019, 12:10 |

„Бюджетът на община Казанлък вече е на плюс, след като успяхме да погасим наследените задължения и заеми. Вече имаме възможност в следващия мандат, ако ни подкрепите, да увеличим субсидията за спортните клубове”, това заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ Галина Стоянова, която е и водач на листата за общински съветници. Тя изрази надежда, че няма да има общински съветник в бъдещия Общински съвет, който не би подкрепил такова предложение.

Пред представители на казанлъшките спортни клубове Стоянова припомни, че започва изграждането на нов тренировъчен миникомплекс по футбол в района на Младежкия дом, след като Българският футболен съюз и Министерство на спорта избраха именно за града на розите за тази инвестиция. Проектът предвижда изграждане на 3 игрища с малки врати, нужното осветление и предпазна ограда, както и съответната инфраструктура – съблекални и паркинг. 

Вече е изготвен и инвестиционен проект „Реконструкция на стадион „Севтополис”, тренировъчно футболно игрище и зона за хвърляния”, който включва: изграждане на 3 нови сгради и 3 нови трибуни, реконструкция на лекоатлетическата писта, основен ремонт на съществуващите помещения, ново осветление, обособяване на паркинг и благоустрояване на околното пространство.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Казанлък (2011-2015 и 2015 – 2019) Николай Златанов поиска мнението на представителите на спортните клубове за изграждането на многофункционална спортна зала в Казанлък. Идеята си за мащабното съоръжение ПП ГЕРБ за първи път сподели преди повече от месец, а днес представителите и на спортните клубове приеха предложението присърце.

„Всичко, което правим за спорта, е в продължение на политиката ни за неговото развитие, модернизирането на спортните бази и популяризирането, както на масовия спорт, така и за повишаване на физическата култура сред младите хора в нашата община”, бяха единодушни от ГЕРБ – Казанлък.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!