Общинските съветници търсят най-доброто решение за имота в Несебър

10 Април 2019, 16:07 |

Около това становище се обединиха участниците в Председателския съвет на Общински съвет – Казанлък, който се проведе днес в Зала №6 на Община Казанлък. По искане на Кмета Галина Стоянова още на предишното заседание е поставен въпросът за бъдещето на общинския имот в град Несебър и са обсъдени предложения за разпореждане с него. Предвид намерението Община Казанлък да бъде обезщетена с други, реални имоти, от които да се ползват гражданите й, Председателският съвет на предишното си заседание на  eдинодушно е взел решение за изготвяне на нова пазарна оценка и скица на имота от Оценителна агенция, действаща на територията на град Несебър и възлага задачата на Кмета на Казанлък.

Галина Стоянова запозна присъстващите с пазарната оценка на 2,8 дка 100% общинска собственост в землището на Несебър и направената пазарна оценка в размер на 941 400 лв. В представянето тя обърна внимание на добрата локация – едва на 540м. от плажната ивица и изградената комуникационна инфраструктура в района. Тя припомни съдебната сага за придобиване на имота в Несебър. През годините Общината е била собственик само на рушащите се бунгала, но не и на земята. Едва през последните осем години са довършени процедурите за придобиване на терена. През декември миналата година имотът в Несебър окончателно е изваден от горския фонд на Агенцията по горите и е закупен със 300 000 лв., средства от общинския бюджет, с което Община Казанлък става пълноправен собственик на целия имот.

Председателският съвет излезе с препоръка към Кмета да организира среща с представители на Общинска администрация Несебър за обмяна на опит и обсъждане на възможните варианти за разпореждане с общинския имот, след което да вземе окончателно решение за бъдещето на общинската собственост. По повод поисканата официална среща кметът на Община Казанлък Галина Стоянова призова всяка група в Общинския съвет да излъчи по един свой представител за участие в срещата. В мотивите си тя посочи: „За да не се злоупотребява в последствие с обвинения за „търговия с влияние“, „безстопанственост“ и др.

 

Пресцентър на община Казанлък