Още 2 нови учебни стаи в Гимназията по лека промишленост

20 Юни 2019, 16:25 |

Днес в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм преподаватели и ученици се поздравиха за откриването на нови интерактивен кабинет по туризъм и учебна кухня.

С благословия за здраве и нови знания в Деня на Свети Наум Охридски, най-младият сред учениците на Светите братя Кирил и Методий, казанлъшки духовници осветиха новите придобивки на гимназията.

Директорът на гимназията Антони Илиев приветства многото гости в празничния ден: кмета на община Казанлък Галина Стоянова, началника на РУО Стара Загора Татяна Димитрова, училищни директори, представители на бизнеса и културни институти в града. Той с радост отбеляза, че новите две учебни помещения са само част от поредицата подобрения, извършени в учебното заведение през последните години и изказа благодарности за подкрепата на Община Казанлък и местния бизнес. Антони Илиев подчерта общия приоритет за развитие на туризма в Долината на розите и на тракийските царе и изтъкна добрите международни изяви на възпитаниците на ПГЛПТ през последните години в Англия, Испания, Австрия, а през следващата година – и в Испания. „Професионалната гимназия е вече в списъка на 4-те иновативни училища в Казанлък, заедно със СУ „Екзарх Антим I“, ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“ и ОУ „Кулата“.“, отбеляза Илиев.

„Екипът Ви следва в целите“, обърна се към директора на гимназията Кметът Галина Стоянова. Тя поздрави учителите, помощния персонал и учениците: „Това, което сте постигнали е резултат на добрата екипна работа и разбирателството! Благодаря за подкрепата на казанлъшкия бизнес, защото гимназията има своето бъдеще.“, заяви Кметът на Казанлък.

Висока оценка за направеното изказа началникът на РУО Стара Загора Татяна Димитрова и отбеляза добрата посока на развитие на учебното заведение. „Работата между Общината и училището, което е държавно, е в синхрон!“, със задоволство констатира Татяна Димитрова.

Гостите имаха възможност да се запознаят със съвсем новата за Казанлък интерактивна игра за различни туристически обекти, разработена съвместно с Исторически музей „Искра“ и да разгледат модерната учебна кухня, която ще подготвя бъдещите кадри за ресторантьорския бизнес.

 

Пресцентър на община Казанлък