За първи път изложение на парфюми и продукти от етерични масла – Фестивал на розата 2019 в Казанлък

29 Май 2019, 11:11 |

По време на 116-те през 2019 година за първи път в България Община Казанлък организира Изложение на парфюми и продукти от етерични масла. В единствения у нас Музей на розата от 31 май до 3 юни производители и търговци ще представят свои продукти на розова основа. Изложението ще бъде съпътствано от редица събития, които проследяват пътя на маслодайната роза след розобера. Идеята за парфюмерийна борса е продиктувана от мащабността на Фестивала на розата в Казанлък през последните години и огромния интерес  към дестилацията на розово масло и неговото приложение в парфюмерията и козметиката, както и към производството на розови продукти. Партньори на Общината за събитието са Българската национална асоциация – етерични масла, парфюмерия и козметика, Университета по хранителни технологии – Пловдив, и Института по розата и етеричномаслените култури – Казанлък. Началото на Изложението е на 31 май 2019 г. в 10.00 часа.

В 14.00 часа започва тематичнатаНаучна конференция „Българската парфюмерийна индустрия - тенденции и аромати“. Участниците ще приветства кметът на община Казанлък Галина Стоянова. С доклади на утвърдени специалисти в академичните среди по темата ще бъде представена взаимовръзката между научните иновации и практика в етеричномаслената промишленост у нас.

В 17.30 часа Музеят на розата ще се превърне в сцена за модното ревю - пърформанс на дизайнера проф. Мариела Гемишева „Нюансите на розата в цвят и аромат 2019“. Ефектните идеи на топ моделиера ще представят пред публиката красивите казанлъшки абитуриентки, участнички в конкурса за Царица Роза 2019.

В кулминационните дни на Фестивал на розата 2019 – 1-ви и 2-ри юни, събота и неделя, посетителите на парфюмерийния форум ще бъдат провокирани да изготвят, със съдействието на специалисти, свой, индивидуален парфюм по време на работилницата „Направи си аромат“.

Най-пъстрите и ароматни дни в Празника на розата в Казанлък предстоят.

 

Пресцентър на община Казанлък